Landelijke Gilde van Vorselaar wandelt ten voordele van de boeren in Congo

Na de succesvolle wandelingen de voorbije jaren, georganiseerd door verschillende afdelingen  uit de provincie Antwerpen, nodigt  de Landelijke Gilde Vorselaar iedereen uit tot wandelen op zondag 23 oktober 2011. Het initiatief kadert in een uitwisselingstraject tussen Landelijke Gilden en de Congolese boerenvereniging Repam. De opbrengst moet er mee voor zorgen dat Repam uitgroeit tot een volwaardige belangenorganisatie.
 
De uitwisseling tussen Landelijke Gilden en Repam gebeurt onder begeleiding van Trias, de ontwikkelingsorganisatie waar Landelijke Gilden al jarenlang mee samenwerkt. Eén van de doelstellingen van het partnerschap is de versterking van het verenigingsleven op het Congolese platteland. Om haar engagement kracht bij te zetten, lanceert Landelijke Gilden provincie Antwerpen een solidaire actie: plaatselijke gilden organiseren een wandeling en plaatsen die in het teken van Congo. De opbrengst van de activiteit gaat naar Trias, dat erg actief is in Congo.
 
Stap voor S.T.A.P.
 
S.T.A.P. staat voor “Steun aan Trias voor Afrikaanse Projecten”
 
Stap voor S.T.A.P. vindt in de winterperiode maandelijks plaats. Tijdens het voorjaar werden reeds 3 wandeling en georganiseerd.
Dit najaar zijn er nog 2 gelijkaardige wandeling waaraan iedereen kan deelnemen, zowel leden als niet-leden, namelijk:
Zondag 23 oktober 2011 in Vorselaar
Zondag 27 november 2011 in Wuustwezel